MANİSA AHMETLİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SAYIN CENDEL AKÇAY'IN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SAYIN CENDEL AKÇAY'IN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

Tarih boyunca; egemenlik ve bağımsızlığını, millî birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda ödediği bedellerle destanlar yazan aziz milletimizin diriliş çağrısı olan Çanakkale Zaferi'nin 106. yılına vasıl olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Millet olma şuuruna sahip devletler karşılaştıkları krizleri çok daha kolay atlatabilirler. Buna karşılık bu şuurdan yoksun devletler, bir kriz karşısında dağılma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlar.

Türk milleti bundan 106 yıl önce, böyle bir kriz karşısında, dört bir cephede, ölüm-kalım savaşı verdiğimiz dondurucu kış mevsiminde, binlerce kilometre yol kat ederek soluğu Çanakkale'de aldı. Birinci Dünya Savaşı'nın 1915-1916 yılları arasında, Gelibolu'da, insanlığın son adasında, istiklâl bayrağımızı yere düşürmemek için bir varoluş mücadelesine girişti. Ve sonuçta yedi düvele karşı Boğaz'da tarihin en büyük direniş destanlarından birini yazdı.

Böylece 18 Mart, millet olma şuurumuzu tazeleyen en önemli tarihlerden biri olarak takvim yapraklarımızdaki yerini aldı.

Çanakkale, önden giden arkadaşlarının düşman karşısında şehit olduğunu görüp, birkaç dakika sonra kendilerinin de şehit olacaklarını bilen urbasız, ayakkabısız, silahsız, 18-20 yaşlarında yiğitlerin gözünü kırpmadan, düşmanın alev kusan silahlarına doğru koştuğu ve 250 bin vatan evladının şehit verildiği bir destan oldu.

Çanakkale, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, bu toprakları kendine vatan edinen her ferdin seve seve can verdiği muhteşem kokulu bir gül bahçesine döndü.

Vatan sevgisini "iman"dan sayan, mukaddesat uğrunda şehit olmayı en büyük "paye" gören, Allah yolunda öldürülenleri "diri" bilen yiğitlerimiz, millî varlığımızı sonsuza kadar yaşatmak için ölümü şerbet gibi içerek, bize bu vatanı ve aziz hatıralarını miras bıraktılar.

İşte bu miras bizi aynı ülkede, aynı ülküde, aynı iman rehberinde, aynı irfanda buluşturmaya devam ediyor. Bize düşen, bu millet şuurunu, direniş ve diriliş ruhunu diri tutmak; fikir ve sanatın, kültür ve hayatın her alanına yaymak, gergef gibi işlemek ve gelecek kuşaklarımızı bu ruhla yetiştirmektir.

Şehitlerimizin uğruna can verdikleri değerlere sahip çıkmak ve bu değerlerin yaşaması için çaba sarf etmektir. Çanakkale'de yeşeren birlik ve beraberlik ruhunu diri tutuğumuz sürece, ulaşamayacağımız hiçbir hedef ve üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur.

Bu duygularla, şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Türk ordusunun kahraman askerlerini, aziz milletimiz ve vatanı uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor;

Ruhlarınız şad olsun diyorum. 

Barbaros Mah. Ata Cad. No.5 Hükümet Konağı Ahmetli/ Manisa - 02367683129

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.